Gott Nytt År!!!

Årets sista dag startade underbart! 100 minuter endorfinkick med bodystep, bodypump och zumba ;-)
och dagen fortsätter bra, behöver bara sitta still med champagne och bli uppassad på ;-)
 
När jag skulle se tillbaka på 2013 så tyckte jag först att det inte har hänt så jättemycket men vid närmare eftertanke har det hänt massor...
- Introducerade paleo i familjen...
  (gick sådär...)
- Flyttade från en gård på landet till en lägenhet i stan...
  (första julen någonsin i lägenhet...)
- Anton började på Atlas Internationella skola...
  (lär sig bl a spanska nu...)
- Systeryster gifte sig...
  (vi var värdpar, underbart kul fest...)
- Reste till Rom...
  (fick dubbelsidig lunginflammation, blev liggandes i flera veckor...)
- Blev faster...
  (underbara söta Nils...)
- Haft en underbar sommar, semestrandes i södra Sverige...
  (husvagnen blev påkörd, fick köpa ny...)
- Hade en tysk utbytesstudent (Hanna) boende här i våras...
  (jätterar tjej, förstod inte vad hon sa bara...)
- Startade äntligen en blogg de sista skälvande dagarna på året...
  (får se hur det gå, haha...)
Och så har jag haft ett helt ok år träningsmässigt, några avbräck vid sjukdom bara. Höjdpunkten måste nog ändå vara Super Saturday i Stockholm, ett suveränt träningsevent av Les Mills.
 
Sååå - vad har 2014 att bjuda på?
Min vana trogen så har jag väl avlagt en sisådär 30-35 nyårslöften! Förstår inte er som inte ger några löften, det är ju halva nöjet med nyår ju!! Sen är det ju upp till var och en hur pass noga man följer dem. Men det borde ju ligga i var mans intresse att förbättra sig - bli liite, liite bättre än tidigare! Oavsett om det gäller träning, kost, jobb eller relationer. Själv har jag avlagt löften i alla de kategorierna ;-)
 
Ser fram emot att få börja använda min nya almanacka (jo, jag använder den i Iphonen också men gillar faktiskt papper och penna).
Årets almanacka är med citat från Paulo Coelho och med underbara teckningar från Catalina Estrada.
 
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!
 
 

Kliet i kroppen när man skippar träningen...

Åååhhh, vad jag är sur på mig själv! Hade planerat in träning i eftermiddag, kunde bara inte bestämma mig för spinning eller bodypump. Väntade för länge så båda klasserna var fullbokade :-(
Då 'deppar' jag och äter chokladpraliner, skumtomtar och till det - ett glas vin! Så nu kan jag ju inte ens ge mig ut och springa, vilket jag definitivt hade gjort annars trots blåst och regn för jag är såååå rastlös! Snacka om faileo!
Annars har vi haft en mysig söndag, hela familjen är hemma vilket oftast resulterar i någon form av sällskapsspel, idag blev det kortspel.
Har även fått bort tvätthögen och pratat bort lite tid med systeryster på facetime. Produktivt? Haha, nä, men kanske nödvändigt med slappardagar ibland.
 
Nu är det dags att göra en snabb inventering i skafferi och kylskåp och skriva inköpslista för imorgon förmiddag ska jag handla inför nyår och de närmaste dagarna. Detta nyår blir inte strikt paleo då det är min älskade far som står för menyn. Så paleoish fram till tolvslaget sen strikt paleo! Det är min plan i alla fall.
Eller, strikt paleo? Det verkar finnas rätt många så kallade gråzoner inom det som kan kallas paleo. Jag har i alla fall en bild av hur jag kommer att börja och sedan kommer jag troligtvis ändra lite grann på vägen. Det märks så tydligt på kroppen att jag har slarvat med kosten inför och under julen, att slarva är att säga hej till eksem, ond mage, dålig sömn och dåligt humör. Det blir ju inte bättre av att skippa träning heller.
 
Såå - göra matlista, lägga fram löparkläder, kanske en film... Sov gott!
 
 

Mellandagsrea?!

Fick med mig min käre make för lite shopping idag. Mellandagsrea är ett konstigt fenomen, folk blir som tokiga, knuffas och ska fram fast det var väl bra många år sen som rean verkligen var REA! Hamnar alltid bland träningskläderna av nån konstig anledning ;-) Men eftersom jag inte direkt behöver något i träningsväg så kom jag tomhänt hem men mannen han handlade minsann, bland annat ett par likadana adidasbyxor som jag fick klippa sönder när han slet av hälsenan för ett par veckor sedan. Han kämpade på bra med kryckorna bland alla 'desperatletandeefterreafynd'människor så han belönades med ett besök på Espresso House. Kan ju inte låta bli att frossa med både chailatte och bagel när vi är där så nu sitter jag här med en mage i kvadrat :-( Har så svårt att fatta varför jag har så dålig karaktär när jag vet resultatet efter intag av gluten och laktos... Under senare halvan 2013 har jag mestadels ätit paleo och märkt hur mycket bättre jag mår. Har lovat mig själv att vara striktare med paleo under 2014 och mer noggrannt notera resultaten. Det är faktiskt där den här bloggen ska hjälpa mig lite tänkte jag, lite som en dagbok ;-)

Smygstart

Efter mycket velande fram och tillbaka har jag äntligen bestämt mig - det är dags att börja blogga. Funderade länge och väl om vad den skulle innehålla, är ju intresserad av träning, inredning, familj och på senaste tiden har jag snöat in totalt på Paleo. Så, vad skriver man om? Det man är intresserad av förstås! Så det kommer jag att göra trots att jag inte på något sätt har någon utbildning i detta utan alla inlägg är helt vinklade från mitt grodperspektiv ;-)
Visa fler inlägg