Paleosemlor - riktiga!

I förra inlägget så visade jag ju hur jag gjorde min 'semle-mugcake', nu har jag iallafall gjort mina vanliga semlor, paleo de med förstås =)
 



Jag hade nämligen i 'uppdrag' att göra efterrätten när vi var bortbjudna på middag på lördagskvällen. Eftersom jag inte kunde bestämma mig så blev det både semla och kladdkaka med fruktsallad. 
 


 
(Mysbelysning så kortet blev inte det bästa...)

Vi var hos goda vänner som inte äter paleo i vanliga fall. Maria hade gjort en jättegod wok och hade nudlarna bredvid så att jag kunde få glutenfria nudlar, hon hade köpt speciella till mig, sötnosen!
Det var så skönt att bli omhändertagen och ompysslad, både Martin och jag hade tränat på förmiddagen så vi var lite möra. Martin körde bodypump och jag körde både pump och bodystep. Träningsvärk blev resultatet och jag hoppas att spinningen ikväll får fart på benen igen...
 
Vidmittbords paleosemlor
 
Bullar
3 ägg
4 msk honung
1 dl kokosmjölk
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
Vispa ägg och honung poröst
Vispa i kokosmjölk
Blanda alla torra ingredienser för sig och sedan blanda alltihop
Forma ca 8 bullar (blir ganska små semlor) och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i 175° i 20 minuter
Låt svalna under handduk
 
Mandelmassa
2 msk honung (fast)
2 dl mandelmjöl
1,5  tsk kokosmjölk
Blanda samman, smaka av och korrigera ingredienserna så att du får den konsistens och smak som du vill ha
 
Kokosgrädde
Vispa grädden och smaksätt med vaniljpulver
 
Montering
Skär av ett lock
Platta till lite mandelmassa och placera i bullen
Spritsa eller skeda på grädden
Lägg på locket
 
Jag är inte jätteförtjust i semlor men dessa är riktigt goda!
Kladdkakan är riktigt chokladig och god, receptet kommer senare - den som väntar på något gott... =)
 
//J
 
Allmänt, Recept mugcake, semla, semlemugcake

Semlemugcake - say what??!!??

Idag är det ju som bekant fettisdagen och då måste man ju frossa.... eller?!
Jag tycker ju egentligen inte att semlor är så jättegott men det hör ju till på något vis, ungefär som julskinkan till jul =)
Jag hade tänkt att göra paleosemlor i måndags men jag var så trött efter spinningen att jag struntade i det. 
Och det ångrade jag ju idag när de övriga på jobbet mumsade semlor. Men, jag har ju ett litet skafferi på jobbet =)
Jag gjorde om mitt recept på chokladmugcake, kryddade med kardemumma och gjorde en semlemugcake. 
Den blev blek och ful men smakade riktigt, riktigt gott!!


Eftersom jag inte hade möjlighet att göra kokosgrädde så blandade jag mosad banan i kokosmjölk istället, därav den skumma färgen på 'grädden'. 

Vidmittbords semlemugcake

'Bullen'
1 ägg
1 msk kokosmjölk
1 tsk honung
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
0,5 tsk kardemumma
vaniljpulver efter smak
Vispa först ägg, kokosmjölk och honung med en gaffel i en mugg. 
Rör i övriga ingredienser och blanda ordentligt. 
Micra på full effekt i 1-1,5 min, den ska bli ganska torr. Låt svalna. 
'Mandelmassan'
1 tsk honung
ca 2 msk mandelmjöl
1 tsk kokosmjölk
Blanda och tillsätt mer mandelmjöl om du vill ha fastare mandelmassa. 
'Grädden'
Ca 3 cm banan
3 msk kokosmjölk
Vaniljpulver efter smak
Blanda. 
'Montering'
När bullen svalnat så ta försiktigt ur den ur muggen. Skär av ett 'lock'. Bred på mandelmassa och grädde. Sätt på locket och mumsa i dig 'semlan' =)

Lätt och smidig fika, med banan i grädden så blev den väldigt lik ett mellanmål. Mättande!

Dagen har gått i 'fula mellanmåls' tecken, efter bodybalancepass imorse så tog jag en ny Froosh, mycket godare än vad den ser ut =)



Och efter bodycombaten ikväll så bjöd pappa på kycklingsallad, helt suveränt!

Jag sov dåligt inatt så innan sänggående ikväll blir det en kopp Pukka. Godnatt!
/J




Allmänt Viggedal

Längtan efter vår...

Idag var vi ute vid torpet för att kolla till det lite och tömma råttfällorna. Tre stycken var det, tar de aldrig slut? 
Otroligt vackert var det därute iallafall. Solen sken och snön gnistrade. De hade t om plogat nästan ända fram. 




Men även om det är vackert så här års också så längtar jag till vår och sommar. 
Vi har en hel del projekt på gång som vi ska dra igång när vi kommer hem från Thailand, nu är det bara en och en halv månad kvar =)


Här har vi skissat på en tillbyggnad som ska innehålla toalett och grovkök...
Det är inte alls säkert att det blir så här men det är roligt att spåna lite =)

Igår var det ju Alla Hjärtans dag och det firade vi med lite gott käk och bowling med familjen Rehn. Riktigt trevligt men tyvärr så har inte helgen varit så paleo och det kommer nog visa sig imorgon tyvärr...


Imorgon ska jag fixa fransarna och färga håret, man behöver allt piff man kan få, haha!!

//J
Allmänt, Träning Kombucha, fredagsfys, spinning

Galet fredagsfys och mysigt mys...

Idag är det ju fredag och som varje fredag så börjar jag dagen med spinning, iallafall så många fredagmorgnar som jag kan, för det är en jättebra start på helgen =)
Men idag blev fredagsfyset helt galet, Marta hade tre pass idag och jag hängde på. Först ut var morgonens spinning, sen en halvdagsjobb och hem och käka lite. Sedan ner till Frisk igen och bodypump och spinning igen. 
Behöver jag säga att jag är riktigt, riktigt mör nu?!



Det är ju självklart att man måste äta bra, och hungrig är jag ju jämt, haha!
Omeletten till lunch fyllde jag med pulled pork och babyspenat. Innan träningsrunda nummer två så åt jag en chiapudding.  Och till kvällsmat hade Martin gjort paleopizza med parmaskinka på, yummie!


Till kaffet på jobbet så testade jag en ombar, mörk choklad sötad med kokossocker. Riktigt god, lagom stor, alldeles för dyr...

Idag silade jag även min kombucha efter två dagars smaksättning så nu är kylskåpet fyllt igen. 

Avslutar inlägget med en bild på hur mitt älskade Frisk laddar inför Alla Hjärtans dag =)


Tschüß!!
/J

Allmänt, Recept, Träning Kombucha, chocolatechipcookies, cookies, ägg

Chocolate chip cookies och ägg...

Idag har jag varit ledig på förmiddagen och då hann jag både tvätta, baka cookies och smaksätta min Kombucha. 


Chocolate chip cookies, paleo a`la vidmittbord.

3,5 dl blancherat mandelmjöl
1 ägg
4 msk honung
4 msk smält kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk havssalt
1/2 tsk vaniljpulver
1,5 dl chokladchunks/knappar

Värm ugnen till 200°
Blanda de torra ingredienserna (ej chokladen)
Vispa/stavmixa samman ägg och honung poröst (i en annan skål)
Vispa/stavmixa ner mjölblandningen
Blanda i oljan och blanda ordentligt
Rör ner chokladbitarna
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper (snygga till dem med våta händer)
Grädda i 8-10 min och låt svalna på galler

Kombucha är ju min livlina just nu. Det är det enda som hjälper när jag får mina magattacker. 
En Kombucha om dagen gör underverk med magen =)
Idag smaksatte jag på fyra sätt, en med enbart granatäpple, en med blåbär/mynta, en med hallon/citron/mynta och en med hallon/blåbär. 


I måndagskväll så körde vi en grym spinning så då orkade jag inte laga mat och då blev det den bästa, snabbaste och godaste lösningen - ägg! 


... med rotfruktspytt. 

Och igår var det bodybalance på morgonen och bodycombat på kvällen, vilket resulterat i att jag idag har haft lite träningsvärk, det är ju en fantastiskt skön känsla!
Men det blev nästan krampartat i vaderna när jag småsprang till jobbet, sen som vanligt. Men så blir det när man en kvart innan man ska gå kommer på att man inte ätit lunch...
Lösningen? Ägg, förstås! Och sallad till det =)




Ikväll är det tv-kväll, Mästerkocken och Biggest Loser!

Kram
//J

Allmänt måla,skor

Sönderstressad - att måla som terapi...

Det har varit en hektisk vecka med många timmar i bil. Först i måndags, då blev det tre timmar i bil ner till Göteborg för fullspäckade dagar med möte med butikscheferna och en kurs med Svensk Handels. På onsdagen hemåt igen, tre timmar och uselt väglag.
På torsdagen blev jag sen på jobbet på grund av ett möte med en ny leverantör (mycket lovande kan jag säga, nyheter i butik inom kort!) Men då hann jag inte att träna tyvärr, så fredagens morgonspinning var riktigt efterlängtad! Och jobbig med 70/20 intervaller, de värsta av alla. Efter jobbet var det ut till Ikea, handla lite och hem och laga mat, pulled pork och grönsaker, dimpa ner i soffan framför På spåret och ett glas Kombucha.
På lördagen bar det iväg igen, fyra timmar i bil ner till syrran i Blekinge, mysa lite med dem och hem igen, fyra timmar i bil med ett helt ok väglag men med tre stora vildsvin på vägen. Det var Martin som körde, han fick tvärnita rejält och ändå var det riktigt nära, för nära.
Till råga på allt glömde jag min jacka hos syrran, hur man nu kan göra det när det är minusgrader ute?! Jaja, jag gick väl bara ut och satte mig i bilen, suck...
När jag har haft en sån här vecka så kan jag inte riktigt landa utan hjälp. Ibland känns det bra att dra på sig träningskläderna och ge sig ut i eklandskapen en stund, ibland vill jag hellre ställa mig i köket och baka...
Förr målade jag mycket när jag kände mig stressad eller nere och jag har tänkt ett flertal gånger att jag ska ta upp det igen. Jag fick lite målargrejer av min man i julklapp så nu tänkte jag att göra något till vår hall. Vi har en lång korridorsliknande hall så jag tänkte göra (kanske tio stycken) mindre tavlor på skor.
Jag gjorde kängorna för nån månad sen och idag gjorde jag conversen...
 
 
Det är så skönt att kunna släppa tankarna på allt annat och bara sitta med pensel och färg =)
 
När vi var nere i Göteborg i början på veckan så testade vi gymmet på hotellet. Det var en upplevelse att träna på nittonde våningen och se ut över Liseberg =)

 
Det var också en upplevelse att gå på damtoaletten på tjugoåttonde våningen...
 
 
Hotellfrukost är ju bland det bästa som finns men ibland kan det vara svårt att vara paleo. Men Gothia Towers hade mycket att välja på som jag kunde äta, kunde dock inte låta bli att ta lite kaviar till ägget, oops haha!

 
I helgen firade vi ju min älskade systerdotter som fyllt ett år! Redan, jag förstår inte vart tiden tar vägen...
Hon hade fullt upp hela dagen och till slut så somnade hon i morfars famn. 
 
Storebror höll sig däremot vaken ett tag till =) Här lär Martin honom att göra segertecknet. 

 
I förra inlägget skrev jag ner ett recept på en chiapudding som smakar daim, jag gjorde en för en halvtimme sen och nu ska jag mumsa på den. 
 
Hej, och ha en bra vecka!
//J

Allmänt, Recept, Träning chiapudding, daimchia

Totalt tekniskt obegåvad och lite låg...

Jag vet att jag inte är så himla bra på tekniska saker, men jag är väldigt duktig på att låta Martin sköta dem =)
När helst jag stöter på ett problem med datorer eller dylika apparater så ber jag honom att fixa det - och det gör han. Men när det gäller bloggen så vill jag ju verkligen kunna själv! Men jag blir tokig, jag kan inte centrera bilder som jag vill och jag kan inte ändra så mycket själv utan måste hitta en mall som passar...
Det största problemet är väl att jag har svårt att bestämma mig för hur jag vill att det ska se ut. Jag bytte till en profil som kallas Dreamcatcher vid nyår men det var ingen drömfångare för mig direkt. Nu testar jag en som jag haft förut men med nya inställningar - Iconic.
Jag skriver ofta mina inlägg från telefonen för att det är lättare att lägga ut bilderna, de finns ju redan där. Men jag märker att det blir rätt så korthuggna meningar då, det blir att man hoppar över ord som är 'onödiga'. Men det är ju de orden som gör att det är jag som 'pratar', jag skriver ju som jag tänker och de som känner mig känner säkert igen det - en uppsjö av ord som bara rusar fram i ett oändligt flöde och som det inte går att få stopp på =)

Det känns som om jag kom in lite fel i 2015, jag har varit lite låg helt enkelt. Det gäller allt, jobb, familj, träning och kost. Jag har gjort det jag ska men inte riktigt funnit glädjen och den sprudlande energi som jag brukar. Jag saknar Simon t ex, och jag hoppas att vi kan träffa honom snart igen. När det gäller Anton så har det varit mycket med både tandläkare och en massa blodprover för att hitta problemet med hans mage. Det har gjort att jag missat en del träningspass. På jobbet är det ju vår lågsäsong och så här efter ett riktigt bra 2014 så blev det lite som ett antiklimax. Nu ska jag iväg på möten nästa vecka och hoppas att jag kommer att få en nytändning där.
Jag har ätit paleoish, slarvat lite men inte sådana utsvävningar som jag kan göra ibland. Tyvärr har jag slarvat mest med min gröna drink på morgonen. Om jag inte tar den så får hormonerna ett eget liv och det påverkar bl a mina eksem men framförallt humöret.
Imorse gjorde jag en grön drink där jag tog allt grönt som jag hade hemma, äpple, avocado, spenat, spirulina, vetegräs, mynta, gurka... osv. Ge mig klorofyll, haha!



Men det kanske bara är januarisjuka, idag är det ju februari och det är dags att rycka upp mig =)
Eftersom jag inte känner mig supersugen på att ge mig ut i blasket så blir det nog bara några styrkeövningar och ett yogapass här hemma idag. När vi ska på möte nu i veckan så missar jag ju flera av mina favoritpass på Frisk, men jag tänkte ev hinna med ett gympass i morgon bitti och sedan testa hotellgymmet tisdag och onsdag. Schemat är fullspäckat men lite tid borde jag väl kunna få för mig själv =)

Det blev en chiapudding till mellis idag - min nya favorit som smakar som daimglass!

Daimchia:
0,5 dl kokosmjölk (jag föredrar Garants till den här)
1-2 tsk dadelsirap
1 krm vaniljpulver
1 msk chiafrön
1-2 msk mörka chokladknappar
Blanda kokosmjölk, vanilj och sirap ordentligt.
Rör i chiafröna och sedan chokladen.
Kyl i minst en halvtimme!

Jag åt upp halva innan jag kom på att jag skulle fota... 

Tjing!


Visa fler inlägg