Paleosemlor - riktiga!

I förra inlägget så visade jag ju hur jag gjorde min 'semle-mugcake', nu har jag iallafall gjort mina vanliga semlor, paleo de med förstås =)
 



Jag hade nämligen i 'uppdrag' att göra efterrätten när vi var bortbjudna på middag på lördagskvällen. Eftersom jag inte kunde bestämma mig så blev det både semla och kladdkaka med fruktsallad. 
 


 
(Mysbelysning så kortet blev inte det bästa...)

Vi var hos goda vänner som inte äter paleo i vanliga fall. Maria hade gjort en jättegod wok och hade nudlarna bredvid så att jag kunde få glutenfria nudlar, hon hade köpt speciella till mig, sötnosen!
Det var så skönt att bli omhändertagen och ompysslad, både Martin och jag hade tränat på förmiddagen så vi var lite möra. Martin körde bodypump och jag körde både pump och bodystep. Träningsvärk blev resultatet och jag hoppas att spinningen ikväll får fart på benen igen...
 
Vidmittbords paleosemlor
 
Bullar
3 ägg
4 msk honung
1 dl kokosmjölk
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
Vispa ägg och honung poröst
Vispa i kokosmjölk
Blanda alla torra ingredienser för sig och sedan blanda alltihop
Forma ca 8 bullar (blir ganska små semlor) och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i 175° i 20 minuter
Låt svalna under handduk
 
Mandelmassa
2 msk honung (fast)
2 dl mandelmjöl
1,5  tsk kokosmjölk
Blanda samman, smaka av och korrigera ingredienserna så att du får den konsistens och smak som du vill ha
 
Kokosgrädde
Vispa grädden och smaksätt med vaniljpulver
 
Montering
Skär av ett lock
Platta till lite mandelmassa och placera i bullen
Spritsa eller skeda på grädden
Lägg på locket
 
Jag är inte jätteförtjust i semlor men dessa är riktigt goda!
Kladdkakan är riktigt chokladig och god, receptet kommer senare - den som väntar på något gott... =)
 
//J
 
Visa fler inlägg