7 sätt att hålla dina nyårslöften!

Jag tycker ju om att ge nyårslöften men det är ju inte alltid så lätt att hålla dem, så här har jag listat 7 sätt som hjälper dig på vägen.
Nummer ett är den absolut viktigaste och den som är grunden för att allt ska kunna ros iland =)
 
 1. Ett rimligt nyårslöfte! Det måste vara något som är nåbart. Att t ex ge ett löfte att man ska bli miljardär innan årets slut är kanske inte så rimligt som ett löfte, mer som en önskan. Nä, löftet måste vara nåbart och realistiskt. Det kan kräva disciplin och uppoffringar men det ska vara DINA uppoffringar och det ska vara värt det, och du ska absolut inte tvivla på att du klarar av det! 
   
 2. Visualisera! Se dig framför dig hur det känns när du har nått målet, känn känslan av lycka och glädje när du har lyckats. Känslan kan ju lika gärna vara en revansch-känsla, lite ’Haha, det trodde ni inte!’ Och det är också ok, men viktigt är att det är en äkta vilja att vilja hålla löftet och det funkar egentligen bara om du gör det för din egen skull. Visualisera måste man göra hela tiden, inte bara när man ger löftet!
   
 3. Ha tydliga delmål! Det är lättare att ta ett steg i taget än hela trappan i ett språng. Glöm inte att berömma och eventuellt belöna dig själv när du nått delmålen. Och nej, är löftet att gå ner i vikt så är inte en cupcake en bra belöning! Ta en promenad istället!
   
 4. Omge dig med framgångsrika människor! Umgås med människor som är bra på det du vill uppnå. Finns det inga i din direkta närhet så sök upp dem på nätet, läs bloggar och artiklar i ämnet. Idag kan man hitta massor med pepp på nätet, googla! 
   
 5. Sök stöd hos nära och kära! Många löften som man ger sig själv påverkar ju omgivningen också, se till att de är med på noterna och kan ge dig stöd när det känns tungt. Se till att de är positiva bara för du vill inte höra ’Vad var det jag sa?’ när du beklagar dig. Man vill höra ett ’Kom igen nu, du är stark, du klarar det!’ (Och det gäller ju även ditt eget beteende tillbaka förstås)
   
 6. Gör det mätbart! Gillar du statistik och diagram så gör ett diagram där du fyller i dina resultat. Ska du sluta att röka så är ju den enklaste varianten att ta en almanacka och bocka för varje rökfri dag, jag lovar dig att när du känner suget komma och du tar fram din almanacka och det står fyrtiotre rökfria dagar så vill du inte förstöra den sviten! En annan enkel variant är ju att skriva dagbok!
   
 7. Ge inte upp! Det kommer att komma motgångar och du kommer vilja ge upp. Men då är det viktigt att tänka på varför du gav det här löftet och att helt enkelt bita ihop! 
   
 
Och en liten bonus - STAY FOCUSED!
 
 
Gott Nytt År & Lycka till!
Kram
//J

Sol och värme =)

Vi har hittills haft det helt underbart i sol och värme men det är ändå först nu efter 3-4 dagar som jag ’landat’.
I år har nattsömnen blivit tvärtom för mig. Jag sover bäst mellan 05:00 och 09:00.
Men vilan som det innebär bara att vara här är helt gudomlig.
Speciellt efter en väldigt intensiv höst. Och jag ser framemot ett intensivt och inspirerande 2017.
Vi börjar ju med att sälja lägenheten, gå gärna in och kolla på Hemnet  =)
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-hagaberg-linkopings-kommun-kompanigatan-54-10614075
 
Sen händer det ju massor andra saker och jag har redan börjat att fila lite på nyårslöften, haha! 
 
Nyårsafton som BTW ska firas på en strand, med god mat, dryck och fyrverkerier.
På julafton drar vi iväg till en ö som vi tror heter Ko Yung Kluea.
 
Lite bilder…
 
Första dagen på stranden...
 
 
Poolhäng...
 
 
 
Marknad...
 
 
På väg till Freedom Beach hos Mr Wong!
 
 
Här ska vi fira julafton =)
 
 
Kram och God Jul!
//J

Fotografering avklarad!

Idag har mäklaren varit här och haft med sig fotografer för att fota och filma lägenheten.
Skönt att ha det avklarat. Vi hade en städfirma här igår för att allt skulle vara topp men vi blev ruggigt besvikna.
Vi fick göra en snabbstädning efter städarna!
 
Men men, jag tror att det blev ganska bra iallafall. Det ska bli kul att se bilderna sen.
 
Annars så siktar vi in oss på att packa och göra klart inför resan nu. Och imorgon ska jag fixa fransarna på morgonen, jobba och sen gå ut med Louise på kvällen. Torsdag är det Hässleholm som gäller för mig och tandläkaren för Anton. På fredagen ska både Anton och jag till frissan och på lördag så drar vi - gissa om jag längtar?!
Här är lite bilder från förra året...
 
Jag kommer ju sakna att fira jul hemma men jag kan nog stå ut, ha ha!
 
Kram
//J

Meeen, nu vill jag bli frisk!

Ända sedan jag fick en släng av magsjuka för två veckor sen så ha olika symptom avlöst varandra...
Det magonda gick över på bara ett par dagar men sen så har det varit halsont och feber och snuva om vartannat.
Jag har som träningvärk i kroppen fast jag inte har har tränat. Mitt runstreak fick jag ju avbryta när jag fick magsjuka och sedan dess har jag bara kommit ut två gånger...
Till råga på allt så reagerar jag ju (som alltid) på medicin... Olika utslag och eksem =(
Och idag fick jag dessutom det här på handen, fingret blev illrött och svullnade upp så att jag knappt fick av mig ringarna. Det kliar och gör ont i lederna...
 
Jag har fått det förr när jag använt medicin men när man inte kan andas pga nästäppa och det gör sååå ont när man hostar så blir det lätt att man glömmer bort att det blir så här!
 
Men det är bara att bita ihop för trots all värk så måste vi flyttstyla i helgen. På tisdag kommer fotografen  och vi har så mycket grejer. Som tur är så har vi ju plats på gården i Linghem så vi gör en 'mellanlandning' där.
Och på tal om mellanlandning - det slipper vi på väg till Thailand!
Eller ja, vi åker ju en dag tidigare och sover en natt i Köpenhamn, sen blir det direkt!
 
 
Så jag hoppas verkligen att jag hinner att bli bra för att flyga med förkylning är inte kul!
Nu ska jag ta en glögg och packa en kartong!
 
Puss och kram
//J

Julmarknad, födelsedagsfest och köttsoppa!

Jisses, det är mer än en månad sen jag skrev här... Men jag har helt enkelt inte haft tid. Varje gång som jag har satt mig vid datorn så är det jobb som har gällt. Och det är ju kul det med =)
 
Jag har inte hunnit att vara så mycket i köket heller men ikväll gjorde jag i alla fall ett storkok på köttsoppa och fyllde på frysen med matlådor...
 
 
 
Det har varit mycket 'fel' mat i helgen, god men inte så lämplig för mig =)
Bland annat så var vi på 28+ i fredags på middagsmöte, grymt mysig restaurang, den kan jag klart rekommendera om ni är i Göteborg. Jag tror att man kan äta ganska paleoish där men vi tog en avsmakningsmeny så det blev som det blev.
Och sen har det varit ett jättetrevligt födelsedagskalas för Martins pappa och ett härligt julbord med kollegor i Göteborg. Som sagt gott och trevligt men kanske inte så nyttigt =)
Sen avrundade vi helgen på Lisebergs julmarknad, jag, Martin, Anton, Simon och Fredrik.
 
 
De hade massor med snösprayade granar och snögubbar, hur mysigt som helst!
 
En annan anledning till att jag inte har haft tid att skriva så mycket på bloggen är att vi har spontanköpt en lägenhet!
En lite mindre och mer centralt. Så nu måste vi ju sälja vår också! Vi har redan börjat att rensa lite inför fotografering och visningar.
 
Nu kommer ju inte vi att vara hemma då för då är vi i Thailand, tjohoo!!
Där ska jag bara ta det lugnt och sola och bada!
Och skriva lite på två nya föreläsningar som jag ska ha i april =) Kul kul!!
Vi skulle ta en inspirerande bild men vi har haft så mycket att göra så jag fyllde bara en bricka med härliga grönsaker sent en måndagkväll, Martin tog tre kort, jag valde ett och så här blev det...
 
 
Jaja, jag har aldrig varit vidare fotogenisk men men...
Synd att jag inte hade mer tid på mig, lite brunare, på en strand i Thailand med en kokosnöt hade väl varit mer inspirerande?
 
Många kramar och jag lovar att det inte ska ta så lång tid till nästa inlägg =)
//J
 
 
Visa fler inlägg