Allmänt föreläsning, lchf, lchfkryssningen

En paleolit på vift...

I helgen var Martin och jag iväg på Lchf-kryssningen. Flera år i rad har den anordnats med föreläsningar om kost i allmänhet och lchf i synnerhet.
I år var även min vän från Swedish Paleo där och berättade om sin och Karl Hulténs nya bok och jag fick ett ex, yeeay!! Boken är en lite striktare variant på paleo där syftet är att läka kroppen och ge den så bra förutsättningar som möjligt trots autoimmuna problem. (Jag skrev lite om det i föregående inlägg)
Boken är härligt upplagd med inspiration för att både följa recepten och att variera efter egen smak, vilket gör att den passar de flesta även om man inte känner sig hemma i köket. Det är också väldigt fina bilder, passar mig som lika gärna kan sitta och bläddra i en kokbok som att läsa skönlitteratur, haha!
Innan vi gick på båten så var vi i Leila Lindholms butik och där passade jag på att köpa lite saker till köket så med hem från Stockholm hade jag flera påsar =)
 


 På båten föreläste flera förstås, bland annat Andreas 'Kostdoktorn' Eenfeldt, Ralph E Sundberg och Henrik Ennart. Riktigt duktiga allihop. Men två personer gjorde verkligen intryck på mig. Den ena var Ann Fernholm med sitt engagemang och otroliga närvaro (hon fick oss att bli månadsgivare i Kostfonden, gå gärna med du också - det handlar om våra barns framtid!) och Nisse Simonson som höll publiken på helspänn genom att prata om ett allvarligt ämne på ett roligt och underhållande sätt.
Tyvärr så kan man ju inte vara på två ställen samtidigt så vi valde den här gången bort framgångssagorna under rubriken 'Kan jag, kan du!' till förmån för 'Vi som vill veta lite mer' (som tyvärr hölls i en lite för liten lokal med dålig luft.
 
Trots att jag gjorde mig illa (spräckte ett eller flera revben) så var det en riktigt lyckad resa!
Och igår så testade jag madeleinette-formarna =)
 


 
Kram
//Jessica
Visa fler inlägg