Högsommar-värme =)

Det är ju helt underbart att jag kan sitta i solen på balkongen och blogga när klockan är halv nio!
Kvällar som den här gör att det inte känns så farligt att man står inne i butik hela dagen.

Ikväll har jag även haft sällskap av min far, mysigt att sitta och fika i solen... Sen sitter jag ju och planerar min kost för de närmaste dagarna. 
Till min hjälp har jag Cecilias och Kalles bok =)


Väldigt bra och flexibel bok, tror att Cecilia har en utlottning på sin sida swedishpaleo.se

Nu ska jag njuta av de sista solstrålarna. 
Kram
/J

Allmänt korkat

Korkat, helt enkelt!

Fail to plan, plan to fail.
Så sant, så sant! Jag har riktigt, riktigt dålig pli på mig själv! Och nu har jag varit väldigt dålig på att planera, både träning, kost och sömn. Visst har jag haft mycket omkring mig men då är det ju extra viktigt att planera.
 
Nu var vi iväg över helgen, bland annat så firade vi min älskade mamma på mors dag förstås.
Och när man är iväg är det sååå lätt att man faller dit om man inte planerar. I alla fall är det det för mig.
Och jag får tilt i hjärnan när jag mått bra ett tag, då tror jag att jag helt plötsligt tål gluten och mjölk!
Vilket brukar visa sig ganska raskt att jag inte gör...
 


Så nu sitter jag här (efter att ha slarvat i tre dagar) och har ont i leder, svullna händer och fötter, eskalerande eksem och dåligt humör.
Jag har faktiskt så ont i händerna att det är lite jobbigt att skriva och soman idag var riktigt tung.
Och nu var det ju jättelängesen jag skrev något här så jag tyckte att det var dags ändå =)
Men jag ska bättra mig!
 
Jag har experimenterat lite i köket men inte fått till något jättebra recept, vill göra en paleovariant av hallongrottor - det vore väl smarrigt?! Jag testar vidare...
Snart är det midsommar också, då måste man ju ha något gott, haha!
 
Men det jag ska göra nu är att planera in träning och kost de närmaste dagarna, ska köra superstrikt paleo och varierad träning. Den här helgen som kommer så har Lisa och jag bytt på jobbet (jag ska jobba åt henne när hennes bror tar studenten) och jag flyttar en ledig dag så det betyder fyra - fyra - lediga dagar på rad, lördag till tisdag. Tjohoo! Då ska jag vara på landet =) och då blir det säkert blogginlägg därifrån och säkert en del på instagram @paleotorpet 
 
Kombucha i champagneglaset hädanefter. Ett tag iaf, haha!!!

Kram
//J
 
 
 

Är jag före min tid eller finns det helt enkelt inget intresse?

Här i Östergötland verkar intresset för paleo vara ganska svalt. Nu har jag vid två tillfällen försökt att anordna paleokvällar här i Linköping. Första gången såg ut bli av men det blev ett stort manfall (dels ett gäng tjejer på samma jobb som inte kunde komma ifrån och några sjuka, det var ju i slutet av januari så...)
Andra gången så missade jag att Blodomloppet var samma dag, klantigt!
Och det är jättetråkigt att behöva avboka för de som redan anmält sig, men det måste ju vara genomförbart.
 


Sedan vill jag ju innerst inne tro att det finns en framtid för det här. I USA är paleo superstort och har varit det i flera år. I Sverige har det börjat att komma mer och mer och i Stockholm och Uppsala finns både butiker och caféer med 'paleo-tänk'.
 
Jag vill ju också att alla ska få veta att man kan må mycket bättre med viss kost. Och inom paleo finns flera 'grenar' om man nu ska kalla det så.
 
Vill man till exempel gå ner i vikt så äter man efter det målet, vill man kunna prestera mer på träning och tävling så anpassar man efter det.
Eller om man som jag lider av en autoimmun sjukdom så riktar man in sig på läkande kost.
 
Jag har inte träffat på någon som testat paleo i trettio dagar - med inriktning på just SITT mål - som inte tyckt att det varit bra.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Man vet inte förrän man har testat!
 
Och jag tänker inte ge upp, det kommer fler tillfällen. Och det här är något som jag brinner för. Jag tycker att alla ska åtminstone ha en chans att vara sitt bästa jag.
Jag vet ju vad det har gjort för mig! Och den här bönan är envis ska ni veta! (fast bönor är inte paleo, hehe)
Och jag hoppas att Linda och Johanna på Hälsofreak också vill ge det fler chanser.
 


Men nästa tillfälle ska inte vara en sen majkväll då det springs några lopp i stan i alla fall, haha!
Mitten, slutet på september kanske?! Kom gärna med förslag!
 
Jag ligger i pipeline för att få igång min hemsida paleokompaniet.se Jag hoppas att kunna presentera något där snart. Och ni som följer mig på Facebook (Vid mitt bord - med paleo som livsstil) kommer snart att märka att den byter namn till Paleokompaniet. 
Bloggen kommer att finnas kvar under samma namn, den är mer privat än så länge.
Och så hittar du mig på instagram @vidmittbord  @paleotorpet (endast från mitt älskade torp) och nystartade @paleokompaniet
Lite schizofrent att ha så många konton (jag har även @glasogonmagasinet_linkoping  på IG och Glasögonmagasinet Linköping på FB)
Speciellt eftersom jag förespråkar att man ska begränsa skärmtid =)
 
Jaja, nu tar vi nya tag!
Kram
//J
 
 
 
 
Allmänt Hälsofreak, föreläsning

Vill du verkligen vara frisk?

Ibland undrar jag om det är värt det! Allt det här med att vara till besvär för att man inte äter samma saker som andra. Att vara petig och jobbig istället för att bara flyta med strömmen...
Men JA!! Det är värt det! För varför skulle inte jag få må bra?
 
I helgen var vi hos ett par vänner och hon var så omtänksam och noga så hela helgen har jag ätit gott (och druckit gott) och mått toppen! UTAN att känna mig till besvär.
Det betyder ALLT när omgivningen förstår.
 Men tyvärr är det alltför många som inte föstår hur kosten påverkar. Att vi sedan reagerar olika beror ju på att vi är olika, men maten är ditt bränsle och ger du dig själv dåligt bränsle så blir ju resultatet därefter.
På samma sätt som att om du matar kroppen med det bästa så maxar du dina prestationer!
Oavsett om det är en sjukdomsbild som ligger bakom eller om du bara vill prestera bättre, på jobb, på träning, i relationer...
För vissa kan en kostomläggning vara livsviktigt.
 
På föreläsningen den 26/5 så kommer jag prata lite mer om hur man kan maxa hälsan genom att äta rätt.
Glöm inte att anmäla dig!


Kram
//J 

Att hantera tråkiga nyheter...

Det här är något som jag inte är bra på, och det vet jag. Det är väl ingen som är bra på det egentligen. Att hantera dåliga nyheter menar jag. 
En del reagerar med gap och skrik 'varför händer det här mig/oss?) och en del reagerar med förnekelse ('det här händer inte mig/oss, jag blundar och fortsätter som vanligt så blir nog allt bra') Jag tillhör första gruppen. 
Och har extremt svårt att förstå andra gruppen. Det är klart att man reagerar olika men jag tror att det är lättare att ta sig vidare till steg två i ett sorgearbete om man tillhör gruppen 'gap och skrik'. Då har man iallafall insett att man hamnat i en situation även om man inte gillar det, och då kan man (när man lugnat ner sig lite) arbeta utifrån det. 
Men om man blundar och beter sig som en struts med huvudet i sanden så är det ju liksom låst, för varför ta tag i något jobbigt och krävande 'i onödan'?
Alla reagerar vi olika, och det här är ju extremt förenklat förstås, men ibland krockar det och frustrationen är total. Fast vi egentligen är på samma sida! 

Jag ser en bild framför mig av min morfar, han hade diabetes, i bilden ser jag hur han trycker i sig en tårtbit samtidigt som han säger 'Höhö, jag borde inte, läkaren säger att jag inte får, men hon är ju inte här, höhö!'

Han tillhörde andra gruppen, den som lever i förnekelse. 

Jag anser att man har en skyldighet till folk man älskar och som älskar en tillbaka. 
Det är att ta hand om sig själv och vårda sig själv, att alltid göra sitt yttersta för att finnas där. 

Så ta hand om dig, både för din egen skull och för de som älskar dig....
Kram
/J


Paleokväll på Hälsofreak!!!

Tjohoo! Då har vi bestämt ett datum för första paleokvällen på Hälsofreak!
Jag träffade bästa Linda för ett par dagar sen och diskuterade lite gemensamma ideér. Det är ju så underbart med människor som brinner för det de gör. Johanna och Linda som äger och driver Hälsofreak (4 restauranger) är ett utmärkt exempel på företagare som lägger ner själ och hjärta i det de tror på. Dessutom är de inte rädda för att följa med tiden och förändra/utveckla konceptet efter både efterfrågan och nya rön. Och visst har det hänt mycket sedan den första restaurangen 2009...
 
Och om jag ska kunna gå vidare så måste jag äntligen ta tag i att starta eget. Jag har funderat mycket på namn, jag tycker att 'Vid mitt bord' är ett ypperligt namn på en blogg där man blandar samtalsämnen som om man satt vid ett middagsbord och diskuterade dagen. En ganska privat blogg egentligen.
Men däremot tycker jag inte att det passar på ett företag. Så från och med nu har jag 'Paleokompaniet'.
 

 
Jag kommer att fortsätta min blogg under namnet 'Vid mitt bord' men fortsättningsvis kommer recept och dylikt hamna på Paleokompaniets hemsida.
Som inte finns än förstås, haha! Men det är på gång! Liksom mycket annat =)
 

 
Kram
//J

Äntligen lite värme!

 Den här helgen har vi varit ute på landet. Helgen började lite kyligt men idag, söndag, så har det varit fantastiskt!
Men så är det ju maj nu också =)
Jag fullkomligt älskar att vara här och ingenting som jag säger eller skriver kan förmedla den känslan.
Jag sa till Martin förut idag att Karins Boyes 'Det gör ont när knoppar brister' är väl det som närmast kan förklara hur jag känner det när vi är här ute...
Visst, jag gillar mitt liv med den stress (positiva) och händelserikedom som det innebär - men jag behöver ladda batterierna och det gör jag här ute!
Jag kommer snart att ha föreläsning om paleo på Hälsofreak i Linköping, datum kommer strax. 
Och det ska bli superkul!
Dessutom har jag planer för min Kombucha och så händer det en del på mitt andra jobb också, så det känns som om att jag under andra halvan av 2016 kommer att sjösätta en hel del av min planer från senaste året =)
 
Kul kul!
Men nu tänkte jag bara visa lite bilder från helgen och trots att jag vet att det inte går via datorn så hoppas jag att lite av mina känslor för mitt paradis lyser igenom.
Enjoy och hoppas att ni har en trevlig vecka framför er!

Det finns ju massor mer men men...
Kram
//J
Visa fler inlägg