Kokosmjölk - vilken ska man välja?

Nu har jag testat att göra kokosyoghurt!
Det var inte så svårt, jag googlade fram recept och satte igång.
Meeen... när jag läser mer om kokosmjölk så kan jag bara inte veta vilken jag ska välja, det är som pest eller kolera.
Den ena efter den andra innehåller en massa stabiliseringmedel och förtjockningsmedel. En del innehåller t om citronsyra... Jag har använt Garants kokosmjölk och tyckt att den varit bra men nu läser jag att den är gjord på kokosextrakt och det är inte bra.
Varför vet jag faktiskt inte, det är klart att det försvinner en del bra ämnen när det blir extrakt men är det rent dåligt?
Jag menar - de andra har ju en massa tillsatser som vi vet inte är bra!
Sedan finns det förstås vissa, t ex Kung Markattas kokosmjölk, som är jättebra men den finns ju tyvärr inte alltid.
 
Man kan ju göra egen kokosmjölk också, då blandar man ekologisk riven kokos med uppkokat vatten, låter svalna och mixar tills den blir jämn och krämig. Beroende på hur krämig man vill ha den så tar man mer eller mindre vatten men en grundregel som jag använder är att dubbla mängden vatten kontra kokosflingor.
 
Men - tillbaka till min kokosyoghurt!
Den är ju nu gjord på Garants förstås, men nästa gång så gör jag nog egen kokosmjölk (fast lite tjockare, typ 3dl/4dl)
Jag blandade helt enkelt 4 dl kokosmjölk med en probiotika-tablett (jag öppnade förstås kapseln och använde pulvret). Jag använde mig av en glasburk med lock. När du blandat den så ska yoghurten gotta till sig i minst 8, helst 24 timmar i 40°
Jag ställde den i ugnen med bara lampan på efter ett tips på nätet och det funkade ju jättebra!
 
Den blev jättegod, smakade kanske mer filmjölk än yoghurt men än så länge har jag bara ätit den naturell.
Det går ju att söta med både honung och bär =)
 
Experimenten fortsätter =)
Men den här veckan har jag fullt med att planera inför torsdagens föreläsning och jag ska ju även hinna att baka så att vi har något att fika. Och det är väl kanske inte läge att experimentera då =)
Nä, då blir det säkra kort, haha!
Det finns någon plats kvar så vill du komma så maila mig på vidmittbord@outlook.com
 
Kram
//Jessica

Årets Kick-off med jobbet

Så var årets kickoff avslutad, lyckad som vanligt =)
Och nu när det är avklarat så kan jag lägga fokus på dels min paleoföreläsning den 22:e september (det finns platser kvar, anmäl dig gärna på vidmittbord@outlook.com) och optikmässan i Paris.
Föreläsningen är ju på torsdagkvällen och direkt på fredagmorgon flyger jag till Paris - jag har inte bara mycket att göra, jag klumpar ihop sakerna också så att allt ska ske samtidigt!
 
På helgens kickoff så hade vi flera leverantörer. Både för kontaktlinser, glas och bågar. 
Bland annat så ska vi ta in barnbågar i Smurfarna, jättefina! Och på mässan blev ju den här filuren poppis förstås =)
 
Ja, och han i vit luva också förstås haha!!
 
Efter en helg med föreläsningar, trevliga kollegor, god mat och dryck så längtar man ju till sitt paradis. Det blev inget mys på Viggedal den här helgen men nästa helg så ska vi ut till skogen igen!
Kanske Martin kan hitta lite svamp och kanske jag ska göra någon äppelkaka på äpplena från hagen...
Det är ett underbart kök att vara i!
 
 
Nu ska jag leta recept till min Whole 30som jag ska påbörja den 2:e oktober.
Kramkram
//J
 

Happy (trött) Friday!

Dagen började starkt med spinning, jag var t om pigg när jag vaknade. Jag som annars varit så trött hela veckan!
Men sen slog tröttheten till med full kraft, men det var ju bara jag och Tosse på jobbet idag så man fick ju inte chans att sitta ner nånting...
Jag gick inte ens ut på lunchen utan då jobbade jag med de föreläsningar som jag ska ha på vår kick-off den 10:e september. Men efter att jag har skrivit det här inlägget så ska jag jobba lite med den föreläsningen om kost och paleo som jag ska ha på Hälsofreak den 22:e september. Och där börjar anmälningarna att droppa in ordentligt så glöm inte att anmäla dig om du inte redan har gjort det, sista anmälningsdagen är den 15:e september!
 
Och medan jag har tvättat och fixat med mitt kombucha-bryggeri så gjorde Martin fredagens middag, bestående av en fin pepparbiff, baconinlindad sötpotatis och sallad. Mums!
Och kombucha till för mig =) Inget vin för imorgon jobbar jag ju igen!
 
 
 
Kram och ha en mysig helg!
//J
Visa fler inlägg