Allmänt, Paleofika, Recept Saffransgrottor

Saffansgrottor...

När jag var ledig i måndags så bakade jag bland annat dessa juliga kakor.
De påminner om hallongrottor men med saffran och sylten är lingon, blåbär och hallon.
Sylten är egentligen de mosade bär som blev över när jag gjorde saften till gummies =)
 
 
Saffransgrottor ca 12 st
 
2,5 dl blancherat mandelmjöl
0,5 dl cassavamjöl (går att byta mot potatismjöl)
1 krm himalayasalt
1 krm bakpulver
4 msk ghee
1 msk flytande honung
knappa 0,5 dl sylt eller mosade bär (lingon, blåbär...)
 
Sätt ugnen på 180°
Smält ghee i en liten kastrull
Blanda torra ingredienser i en liten bunke
Rör i ghee och honung och blanda väl
Forma bollar och gör ett hål för sylten
Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper
Klicka i lite sylt
Grädda i 180° i 12-14 min, de ska bli lite gyllenbruna
Låt svalna på plåten
 
Jag älskar ju saffran, så så här års blir det mycket av den varan, både i mat och bakverk!
 
Kram
//Jessica