Allmänt Livets goda

Livets goda!

Så här års kan man ju inte annat än att njuta av alla goda bär, grönsaker och sallader, och snart är det dags för frukten också.
Eftersom jag odlar på mitt sommarställe så har jag valt att skala ner det lite. Bättre att odla enklare och få ett bra resultat.
Jag har i år bara haft sallad, morötter, rädisor och tomater. Jag flyttade mina jordgubbsplantor pga ett glashusbygge så de har inte gett nåt i år, hoppas att det blir bättre nästa år annars får jag väl investera i nya plantor.
Tyvärr så blev det nästan inga blåbär den här sommaren, de har torkat bort i våra skogar. Men vi har hittat lite kantareller och det ser ut att bli några lingon iallafall.
Och så hoppas jag att äppelträden i hagen ger lika mycket som i fjol =)
 
 
Här njuter jag av stekpannebröd, sallad och rädisor och förstås ghee-stekta kantareller!
Ett gott glas rödvin tycker jag också att man kan få unna sig under semestern, det här är ett ekologiskt Chianti med en sockerhalt <3g/liter.
 
Vi har ju varit en hel del ute på mitt älskade sommarställe, Viggedal. Det ligger en del bilder på #viggedal på instagram, där heter jag ju också vidmittbord, följ mig gärna!
 
Kram
//J
Allmänt, Träning cykel, cykling

Nya intresset - cykel!

Jag är ju bara kär i min nya cykel! Den är ju inte bara fantastiskt fin och himmelsblå, den är ju också både rolig och bra för konditionen.
Jag fick den ju i födelsedagspresent av Martin (från Haga cykel i Linköping) så nu får ju han också hänga på och cykla, haha!
 
I helgen cyklade vi till landet, 42 km. Det kändes jättebra, framförallt så såg vi mer av vägen. Vi har ju åkt där massor med gånger men det blev en helt annan upplevelse att cykla.
Det var 42 km dit men hem valde vi en annan väg, 37 km. Jag vet faktiskt inte vilken som jag tyckte var bäst för den långa var bara asfalt förutom ca 2 km som var ok grusväg. Den korta hade 7 km på galen grus/gräsväg, uppför och jättetung.
 
 
Sen lurade gpsen ut oss fem km på 34:an - lite för trångt för min smak med all den trafiken (söndag och massor med husbilar och husvagnar) Men där gick det fort, vi trampade på som tusan och det är ju ett helt annat tryck i den här cykeln jämfört med min tidigare 'tanta-cykel'!!
 
Vi kommer definitivt att cykla till landet fler gånger =)
Kram
//J

Dags att städa bort semestern ur kroppen!

 Knasig rubrik kanske, men lite så känns det.
Jag brukar försöka att köra 80% strikt paleo och 20% paleoish. Eller ett annat riktmärke kan vara att på två veckor ha två dagar som man inte är strikt.
 
Under semestern har jag snarare varit 80% paleoish och 20% helt galet!
Och min kropp mår inte bra av 20% glass/fikabröd/alkohol und so weiter...
 
Så idag påbörjas periodisk fasta - fasta mellan 20:00-12:00 - och min gröna drink är tillbaka!
Fasta lär inte vara så svårt för just nu är jag uppriktigt trött på mat, har nog inte känt hunger nån gång under semestern. Och lite bättre på att dricka vatten ska jag bli igen =)
 
Dagen började med en tur mot vackra Roxen, inte hela vägen ut dock, vände vid segelbåtarna. Men en härlig morgon blev det, Linköping visade sig från sin vackraste sida i solen =)
 
 
Och i eftermiddag ska jag träffa bästa Marta igen, först en kaffe på stan och sedan bodycombat. Och det var längesen jag körde, ska bli grymt kul.
 
Hoppas att ni får en härlig sommardag, jag ska njuta av den för imorgon blir det jobb igen!
 
//J

Halvtid på husbilssemestern!

Det här med husbil, det är egentligen TVÅ livsstilar!
Husbilsägare A har ett extremt bekvämt liv, tar in på fina campingar med sin stora, fina husbil. Äter på restaurang morgon, middag, kväll. Och pöser på stranden med en öl däremellan.
Husbilägare B åker en campingvan med endast det nödvändigaste, cykel och en SUP-bräda. Parkerar lite varstans där det finns en sevärdhet eller ett berg att bestiga. Roar sig på dagarna med fysiska aktiviteter och lirar lite gitarr under tiden kvällsmaten tillagas på trangiaköket.
Haha, naevars, kanske inte riktigt så men något åt det hållet. Det är extremt kul att studera människor =)
Den här resan har väl vi varit mest 'A' men jag är nog mer 'B' egentligen (förutom att jag är totalt omusikalisk så det blir ingen gitarr till kvällsmaten) - det bästa vore ju förstås en blandning av båda.
Vi har helt klart rört på oss för lite under den här semestern, längsta turen var 10km vid Mondsee men där var så vackert att jag var tvungen att stanna och ta kort hela tiden. Och en hel del beachvolleyboll har det blivit förstås men det grämer mig att jag inte tog med min SUPbräda, visst går det att hyra men det är inte samma sak...
 
Och på tal om att hyra - funderar man på att köpa husbil så är det superbra att hyra en först men det är ju absolut inte samma sak som att äga en. Det är som att hyra en stuga i fjällen, det mesta finns men det är inte mina grejer. I den här husbilen fanns inte ens äggkoppar! Vem kan leva utan ägg? Bagatell för det löser sig ändå men ni fattar?
 
Här kommer lite bilder, men det går inte att rättvist återge den vackra natur som vi har sett, bergen blir mindre på kort, solnedgångarna mindre färgrika och att man missar dofter och ljud ska vi inte ens nämna...
 
 
 
 
 
Jag ska rensa lite bland bilderna så kommer det mer =)
 
Jaha, jag som trodde att jag skulle innan skriva mer på bloggen under semestern men det har varit något att göra hela tiden, vilket i sig har varit väldigt kul förstås =)
Och vid de tillfällen som jag haft tid så har det inte funnits uppkoppling, vilket i sig också varit ganska bra förstås =)
 
Jag har hunnit att planera lite inför hösten, kommande kurser som jag ska hålla i och ev en intervju med Aftonbladet. Jag ser redan fram emot en händelsrik höst.
 
Nu ska jag bada =)
Kram
//JÅ
 
 
 
Allmänt abergsroadtrip17

#abergsroadtrip17 , #paleokompaniet

Halloj sommarvägar, nu kommer vi!
Familjen Åberg drar på husbilssemester genom Europa.
Något decimerad familj förstås då det bara är jag, Martin och Anton.
 
Vi (läs jag) har varit lite sugna på husbil ett tag, vi har ju haft husvagn snart 10 år så det är ju dags att byta upp sig =)
Jag gillar ju bilden av husbilägande. Som då i mina ögon är lite hippieliknande med surfbrädor och cyklar på en hederlig folkabuss =)
 
Nu kommer vi att åka en sprillans ny Bürstner istället =)
 
 
Fast innan vi köper en husbil så vill jag nog kolla in UAZ, en rysk militärbil som fortfarande är i produktion. Grymt söt och terränggående, haha! Tänk er den med en bräda på =)
 
 
I vilket fall som helst så är det smidigt att ha sitt eget kök med sig när man måste vara lite kräsen med maten. Det kommer med all säkerhet att missas lite och en hel del av godare dricka kommer att intas då vi kommer att åka genom fina vindistrikt. Men jag kommer att försöka att hålla mig på rätt spår så mycket som möjligt för är det nån gång man inte vill ha ont i magen, leder och kliande eksem så är det när man är på resande fot.
 
Vi kommer att kunna följas på instagram under hashtaggarna #abergsroadtrip17 och #paleokompaniet. Och även här på bloggen förstås =)
 
Önska oss lycka till!
Kram
//J
Visa fler inlägg