Dags för benbuljong igen!

Jag sitter på tåget på väg till Hässleholm och lyssnar på Paleotekets podcast med Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Jag lyssnar på avsnitt som jag har lyssnat på förut och jag kan ju det som de pratar om men det är SÅÅ bra att få 'reminders'.
Man behöver bli påmind om olika alternativ så att man inte snöar in i samma gamla hjulspår hela tiden.
Bland annat så har jag slarvat med benbuljong på sista tiden, jag har glömt bort/struntat i det ett tag.
 
I lördags så pratade jag mycket om hälsa och kost med en kompis och beklagade mig över att jag varit stressad och inte mått superbra på sista tiden. Och jag påpekade för henne att det syns på min hud, jag ser trött och glåmig ut och har extremt torra partier som det inte hjälper att smörja in.
Och trots allt jag vet och kan så tänkte jag inte på att jag inte druckit benbuljong på länge, inte förrän idag då jag lyssnade på Karl och Anna-Maria.
Benbuljong är superbra för hud och bindväv, dessutom är det gott att dricka som det är och går bra att använda som bas i soppor och grytor. Lätt att göra är det också, jag brukar använda mig av min crockpot så sköter det sig nästan själv.
Det viktiga är förstås att använda bra råvaror, smaksätt och krydda  efter egen smak - ett bra grundrecept har  Paleoskafferiet, det började jag med =)
  
 
Så idag ska jag inhandla märgben =)
Ha en superbra vecka nu!
 
Kram
//J