Härliga (?) vinter...

Jag sitter på ett tåg på väg till Hässleholm, utanför svischar ett vackert vinterlandskap förbi.
Jag gillar alla årstider, speciellt när de visar sig från sin bästa sida =)
Ett krispigt och vitt snötäcke piggar upp den mörka årstiden tycker jag, men slask och kall väta är ju inte alls lika roligt.
 
I helgen plockade jag fram en del adventgrejer - hua, redan nu tänker säkert många - men vi hade vinprovning med jobbet och jag började med att bjuda på min hemgjorda glögg och paleopepparkakor så det passade tyckte jag. Och alltid kul att reta någon, haha!
 
Middagen gick för övrigt i paleolitiska tecken, utom vinet förstås men det var iallafall ekologiskt och låg sockerhalt!
Vi ska bara renskriva recepten på maten så kommer de här på bloggen =)
 
En bild på mina paleomaränger som var med som tillbehör till mina inlagda ingefärspäron, hittade tyvärr inte spritsen (saknar många smågrejer sen flytten...)
 
 
Just nu förbereder jag medarbetarsamtal, bra att sitta på tåget och göra det.
I lurarna har jag nya favoritlåten med Moneybrother - Du ser mig inte längre. (Från Kikki's dag) Gillar även hans tolkning av Sabina - Sabina säger.
Annars är ju Icona Pop helt underbara, gillar hela deras approach =) Och deras tolkning av Kikki - Dont slam the door - var ju också super. 
 
Kram
//Jessica

Gurkmeja för lederna...

Jag brukar ta gurkmeja varje dag, dels för att det är antiinflammatoriskt och hjälper till att ta upp övriga vitaminer men också för att jag tycker att det är gott.
När jag vill ha något värmande så gör jag guldmjölk ( http://vidmittbord.se/2016/january/guldmjolk-for-kropp-och-sjal.html ) eller på sommaren gör jag en shot med gurkmeja, svartpeppar, äppelcidervinäger och citron.
Gurkmeja är bra för mycket och man bör ta det tillsammans med nymalen svartpeppar så tas det upp lättare i kroppen. Det är pepparens piperin som hjälper gurkmejans kurkumin att absorberas. 
 
Idag tog jag dessutom en kopp Pukka-thé, turmeric gold. Jättegott men jag vet inte hur mycket gurkmeja man får i sig av det =)
 
 
Idag har jag varit 'ledig'. Konstigt att man tror att man ska hinna med så mycket när man inte är på jobbet, haha!
Jag har iallafall tvättat, städat, pratat med mamma, druckit kaffe, tagit fram julsakerna (för att kolla vad jag har, vi flyttade ju i våras och det har hänt förr att saker försvunnit)
Jag har hållit igång hela dagen men i min egen takt så det har känts helt ok, speciellt eftersom jag gått runt i pyamasbyxor hela dagen. Och lyssnat på 'Så mycket bättre'-låtar på Spotify.
Älskar både Unos och Anders tolkning av Sabinas låtar.
 
Jag beställde förresten kosttillskott i morse och fick det hemlevererat ikväll klockan sju, vilken service!
Tack Apotea!
Nu ska jag njuta av mitt thé och se på fotbollen.
 
Kram
//J
 

Upp och ner, ner och upp =)

Imorse var jag på yogaflow med Caroline, jag försöker att gå på det när jag hinner och är i stan.
Det är en underbar blandning av rörelse och mindfulness.
Idag tränade vi på huvudstående efteråt - himla skoj!
Och utvecklande, jag har långt kvar men kom en bit på vägen idag =)
 
Men inte hade jag kameran med mig så de här gamla fotona på mig och Anton från landet får representera känslan av att vara upp och ner =)
 
 
 
 
 Helt underbart kul och välgörande - mer huvudstående åt folket! Haha!
 
Trevlig kväll!
//J
 
Allmänt, Recept Nyponsoppa, morot, äpplen

Nyponsoppa med morot och äpple =)

Jag är ju väldigt förtjust i nyponsoppa! Jag tycker att det både är gott att dricka och att äta som soppa.
Idag testade jag fram ett recept som bara är sötat med morot och äpple.
Jag fick så extremt mycket morot i landet i år, jättekul! Tyvärr har det ju inte varit något vidare äppelår, vilket är mindre kul...
 
I vilket fall som helst - så här gjorde jag:
 
 
 
Drygt 1 liter nyponsoppa.
 
2 morötter
1 äpple
3 + 10 dl vatten
1-2 krm vaniljpulver
1 dl nyponskalsmjöl
 
Tärna äpple och morötter ganska smått.
Koka dem med 3 dl vatten så pass länge att vattnet nästan kokat bort (ca 15 min)
Mixa till en puré med stavmixer.
Vispa i 10 dl vatten, nyponskalsmjölet och vaniljen.
Låt koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 min.
 
God både varm och kall!
 
Morötterna var de sista som jag tog upp ur landet nu.
Det var ganska mycket som var 'det sista' ute vid torpet idag, vi har tömt torpet och laddat råttfällor...
Och så åt vi renskavsgryta med blomkål nere vid bryggan =)
 
 
Väldigt vackert även på hösten!
 
Ha en go' vecka!
Kram
//J
 
Visa fler inlägg