Tjurruset nästa!!

Ja, det är väl bara att inse att jag inte är fullt så förberedd inför nästa helg som jag önskar att jag varit!
Lite för mycket att göra och en envis förkylning (som inte vill bryta ut på riktigt utan ligger där och lurar) har satt stopp för mina förberedelser...
Men jag hoppas att det blir kul iallafall. Om inte annat så är det ju roligt att få grisa ner sig lite och det tillsammans med trevliga människor dessutom =)
 
 
Och det här helgen har vi laddat upp med både finbesök och middag på PappaGrappa, lite avkoppling på landet (där vi vinterbonat lite, satt in innerfönstrena och plockat svamp) och så avslutade vi söndagen med kompisar på Pinchos och Bishops. Supertrevlig helg som tog slut alldeles för fort!
 
 
Här packar vi för att åka in till civilisationen =)
 
 
Älskar min trollskog och doften av höst!
 
Kram
//J
 

Ekorrhjul...

Man brukar ju kalla det för att man sitter fast i ett ekorrhjul när det händer så mycket och allt går så fort att man inte kan stanna.
Lite så känns det nu för det har varit mycket men det är ju så kul!
Jag vill ju inte stanna ekorrhjulet =)
Men jag får väl erkänna att jag har tagit på mig en hel del både privat och på jobbet.
Och i och med att jag faktiskt inser det så kan jag ju faktiskt göra något åt det!
 
* Extra viktigt med bra sömn (inte ligga och läsa mitt i natten).
* Äta näringsriktigt (slut med mörk choklad och kaffe framför tv:n)
* Rätt träning - tidseffektivt och endorfinrikt på morgonen och välgörande yinyoga på kvällen.
* Egoboost! I form av hemmaspa, typ ansiktsmask, manikyr och fotbad och dylikt.
* Frisk luft och sol! (så gott det går denna regniga höst)
 
Och en förutsättning är ju förstås att man uppskattar det som 'ekorrhjulet' handlar om =)
Så har man hittat sin grej så kanske man måste springa lite och det är helt ok bara man sina andningshål...
 
 
Haha, ja man kan ju se det på olika sätt =)
 
Kram
//J

Min älskade trollskog!

I helgen har vi haft jättemysigt besök från Martins syster med familj. Alltid roligt att träffas, vilket vi gör alldeles för sällan. Tyvärr var väl inte vädergudarna på vår sida men men...

Martin och jag hann även att ta några skogspromenader. Jag älskar den trollskog som finns här. Det är en riktig urskog och man kan lätt föreställa sig ett och annat troll bakom stock och sten =)

 

Det fanns massor med svamp, tyvärr är vi lite för outbildade på svamp så det blev bara de klassiska, kantareller, taggsvamp och trattisar...

 
Absolut inte den största kantarellen men fin!
Fast, vackraste svampen är väl ändå den röda flugsvampen?
 
 
 
Jag älskar hösten när den är så här. Tyvärr har det blandats med riktiga ösregn så vi har inte hunnit att måla färdigt panelen på södra gaveln än men det ska vi väl få till innan vintern hoppas jag. Nästa helg ska jag sätta i innerfönstrena och vinterbona, det är ganska gött det med även om den här sommaren har varit alldeles för kall och kort.
 
Nu blir det lite stekta kantareller, igår blev det stekta kantareller på stekpannebröd och i förrgår svampsoppa - det gäller att passa på att njuta av skogens guld!!
 
Kram
//J

Fotografering!

För ett tag sen intervjuades jag av Aftonbladet, de ska skriva om hur man kan påverka hur man mår med hjälp av kosten. Superkul att det ändå uppmärksammas mer och mer i media.
Idag var fotografen hemma och tog lite bilder.
 
Det är inte min grej kan jag säga!
Jag är inte alls fotogenisk!
Jag kan inte ens ta en selfie och hur ska man kunna slappna av framför en riktig fotograf?!
Dessutom lite förkyld och med glasögon istället för linser...
Jaja, nu är det gjort och jag är en erfarenhet rikare =)
 
Vi lade stort fokus på min dagliga gröna drink...
 
 
 
 
 
Kul var det i alla fall =)
 
Kram
//Jessica
Allmänt, Recept Squashlasagne, lasagne

Squash i stora lass!

Jag har fått massor med squash både av min optiker i Hässleholmsbutiken och mamma.
Så nu äter vi squash så att det sprutar ur öronen.
Min absoluta favorit är ju min lasagne.
 
 
Lasagne på squash och nötfärs. ca 4 port.
500 gr nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor 
ca 500 gr krossade tomater
salt och peppar
1 medelstor squash
basilika
fett att steka i 
2 ägg
 
Sätt ugnen på 200°.
Stek färsen och hacka i lök och vitlök.
Salta och peppra efter smak.
Här kan man piffa till det med t ex chili om man vill.
Blanda i tomaterna och låt puttra ca 10 min.
Skiva squashen (salta och krama ur vätska om du vill ha en 'torrare' lasagne).
Varva squash, färs och basilka, det ska vara färs som översta lager.
Grädda i ca 25 min.
Vispa ihop äggen lite lätt med en gaffel.
Häll äggen över lasagnen. Istället för ost =) 
Grädda ytterligare 5-10 min.
 
Servera med grönsallad, olivolja och nymalen svartpeppar.
 
 
 Jag även gjort 'squash-chips', torkat tunna skivor med kryddor i min frukt- och bär-tork.
Och det kan jag klart rekommendera =)
 
Nu ska jag jobba mer på en föreläsning som ska vara lite mer 'lättsam' än faktaspäckad - kul det med!!
 
Kram
//Jessica
 
Visa fler inlägg