Allmänt, Recept Squashlasagne, lasagne

Squash i stora lass!

Jag har fått massor med squash både av min optiker i Hässleholmsbutiken och mamma.
Så nu äter vi squash så att det sprutar ur öronen.
Min absoluta favorit är ju min lasagne.
 
 
Lasagne på squash och nötfärs. ca 4 port.
500 gr nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor 
ca 500 gr krossade tomater
salt och peppar
1 medelstor squash
basilika
fett att steka i 
2 ägg
 
Sätt ugnen på 200°.
Stek färsen och hacka i lök och vitlök.
Salta och peppra efter smak.
Här kan man piffa till det med t ex chili om man vill.
Blanda i tomaterna och låt puttra ca 10 min.
Skiva squashen (salta och krama ur vätska om du vill ha en 'torrare' lasagne).
Varva squash, färs och basilka, det ska vara färs som översta lager.
Grädda i ca 25 min.
Vispa ihop äggen lite lätt med en gaffel.
Häll äggen över lasagnen. Istället för ost =) 
Grädda ytterligare 5-10 min.
 
Servera med grönsallad, olivolja och nymalen svartpeppar.
 
 
 Jag även gjort 'squash-chips', torkat tunna skivor med kryddor i min frukt- och bär-tork.
Och det kan jag klart rekommendera =)
 
Nu ska jag jobba mer på en föreläsning som ska vara lite mer 'lättsam' än faktaspäckad - kul det med!!
 
Kram
//Jessica