Solen och vindarnas ö, underbara Öland!

I fredags åkte vi till Öland med vår lilla campingbil! Öland är fantastiskt vackert och jag har varit där flera gånger men det här var första gången som vi var där så tidigt på året, och om jag ska vara riktigt ärlig så har det en helt annan charm då. Mycket mindre folk men det går ju inte att bada. 
Eller, det finns säkert de som badar men inte jag, även om jag dansar på stenar ibland, haha!
 
 
Vi stod en natt på en ställplats vid Grönhögens hamn, därifrån vandrade vi till Karl X kungsmur... 
Och eftersom vi var ganska långt söderut så fortsatte vi till Långe Jan förstås.
 
 
 
Även om det var blåsigt så hade vi väldigt fint väder hela tiden. Vi gick aldrig upp i fyren men jag kan tänka mig att där blåste det nog ännu mer.
 
Vid Bläsinge hamn drack vi spritzer med jordgubbar och grillade god mat. 
På söndagen gick vi en tur på 8 km, en behaglig vandring på sandstrand, över bäckar, i hagar och fina grusvägar.
 
Nu laddar vi för några trevliga dagar i Rom =)
 
Kram
/Jessica
 

En liten stund vid datorn...

Ett par blogginlägg tillbaka så skrev jag om ekorrhjul. Att det kan vara roligt och intressant att springa som en tok och säga ja till allt. Men att det också har sitt pris och man måste backa ibland. 
Jag har ju vårt lantställe som en av mina absoluta återhämtningskällor och den här helgen med sitt härliga väder, kanottur, vandring, trädgårdsarbete och bästa sällskapet har fyllt mig med energi igen =)
Och det är främst mental energi förstås, och att köra ett hårt träningspass där jag tar helt slut fysiskt (som ikväll med bodycombat och soma) det ger energi!! Och när jag är trött fysiskt så sover jag bättre, det blir som en god cirkel =) Jag äter helt ok, jag försöker att hålla mig till 80% paleo och 20% paleoisch...
Men idag fuskade jag lite extra för Anton hade med sig bullar som han bakat i skolan, jättegoda!!
 
 
Bilder från årets första kanottur. Den första turen varje år är ju alltid lite extra magisk.
Den här gången gick vi iland på två olika ställen, ena gången för att se om vi kunde ta oss över till sjön en bit bort och andra gången för att försöka hitta en rövargrotta som var utmärkt på kartan. Tyvärr så lyckades vi inte med nåt av det, hmm...
 
 
Vi har ju varit ute med vår lilla husbil också, det är också en källa till återhämtning. Vi har hittat flera mysiga ställen och ser fram emot att hitta fler smultronställen. Lite udda platser hittar vi också, här sitter jag med benen över kanten till 'Helvetets håla' i Småland. 
 
 
Val av mat och dryck är både lättare och svårare när man är iväg. Man måste planera och det gör det lättare att göra rätt val men det är väldigt lätt att man fikar lite oftare, haha!
Jag älskar att vi har en bil med stort kylskåp och ett bra kök, det är roligt, gott och nyttigt att laga mat från grunden. Den gröna drinken och kosttillskotten är med förstås.
 
Kram
//J
 
Visa fler inlägg