Thailand <3

Nu har vi varit i Thailand i två veckor och det är en dryg vecka kvar. Vi har haft det varmt och skönt med mycket badande, både i pool och hav. Tyvärr har vi även haft morfar på sjukhus pga av en otäck infektion med bland annat septisk chock som följd. Som tur är så hann vi till sjukhuset i tid så att han fick rätt vård.
Där blev läkarna chockade över all medicin som han får för bland annat blodtryck och hjärta. De tog bort alla mediciner utom en och menade på att mixen av tabletter var en del av problemet och att infektionen 'bara' var den utlösande faktorn.
Nu är han som tur är hemma i byn igen men vi åker in en gång om dagen så att han får medicin via dropp, med resan fram och tillbaka så tar det ca tre timmar men det är det värt för han mår mycket bättre nu.
 
Här leker Mel och jag i sanden på Koh Thalu, det är en av Thailands nationalparker och det är en fantastisk ö för snorkling och sandslott.
 
På julafton åkte vi jetski, första gången för mig och det var grymt roligt =) Fick nästan träningsvärk både av att hålla mig kvar och av skratt =)
Och medan vi gjorde det så fick pappa fira på sjukhuset (med fantastisk personal, han fick t om en tomteluva), det kommer nog att bli en julafton som vi båda kommer att minnas... 
 
Kvällarna blir ju fort mörka här men det är fantastisk att kunna sitta ute och njuta av värmen. Det är tredje gången som vi är här utanför Ban Peh, det är väldigt mysigt, inte så 'turistigt' och för att inte tala om den gästfrihet som vi mötts av här =)
 
 
Allt måste förevigas och Mel har blivit en mästare på selfies, haha!
 
Maten är fantastiskt god och även fast jag inte äter helt paleo här så mår jag jättebra och sover som en stock om nätterna. Vi simmar våra längder varje dag och varvar morgonturer med vårt 'bråttompass'.
Bråttompasset är tre varv bestående av 6 burpees, 6 armhävningar, 12 jumpin'lounges, 6 situps, 6 djupa benböj och 6 höga hopp. Ett varv ska gå under minuten och vila 30 sekunder emellan varven.
Det låter som ingenting men är faktiskt grymt jobbigt i den här värmen, haha! Och ihop med simning eller löpning så blir det en alldeles utmärkt semesterträning.
 
Kram och hoppas att ni har haft en trevlig jul, nu ser vi framemot nya året!
//Jessica

Nu närmar det sig äntligen...

Thailand! Sol och värme blir det för oss över jul och nyår i år. 
Jag är ju egentligen väldigt traditionsenlig när det gäller julfirande, vill gärna ha snö och en fin gran, gärna en gammeldags stil på dekorationer och så ett traditionellt julbord förstås!
Jag tänker inte göra något halvdant julfirande i Thailand, men lite tomtar här hemma innan vi åker är ju najs =)
Igår åt vi Tom Kha Gai, en jättegod soppa med smak av Thailand. Receptet är från Åsa Söderbergs bok 'Paleo-naturlig mat & livsstil' och jag brukar göra den minst en gång i månaden.
Här är det tomtar och vinter i bakgrunden men snart är det sol och strand =)
 
Jag har jobbat järnet i höst, dels har det varit mycket att göra och nu sista veckan har jag jobbat undan så att jag ska kunna ha tre veckors semester. 
Bland annat så gjorde jag ett intervjureportage som var i tidningen idag =)
 
Ni kan räkna med bilder på stränder och thailändsk mat de närmaste dagarna!
Kram
//Jessica
 
Visa fler inlägg