Semlor, semlor och... prunusar?

Det känns som om alla sociala medier svämmar över av semlor idag!
Och det kan man väl förstå eftersom det är semmeldagen idag. Det är en av de få dagar som jag kan tycka är ok att fira med ett bakverk. Även på våffeldagen tycker jag är helt ok att frossa lite.
Annars tycker jag att det har blivit så kommersiellt med alla dessa 'dagar'. Det är kanelbullens dag, kladdkakans dag och pannkakans dag osv. 
Det är ju bara för att folk ska tjäna pengar på att andra äter onyttigheter och har man svårt att säga nej till godsaker så är det jobbigt med alla dessa dagar.
Jag har ett paleo-recept på semlor som är jättegoda, inte nyttiga men inte riktigt så onyttiga som köpesemlor.
Länken har du här: http://vidmittbord.se/2014/february/semlor-och-varkanslor.html
 
Fast egentligen är det ju fel att kalla dem för semla. Ordet semla kommer kommer från latinets 'simila' som betyder vetemjöl - och det har jag inte i mina semlor!
Jag kanske skulle kalla dem Prunusar efter 'prunus dulcis dulcis' som betyder sötmandel, och mina paleosemlor är ju gjorda på mandelmjöl =)
 (Bild från nätet)
 
Men det blev ingen semla för mig idag men däremot en mumsig laxburgare till middag, recept från Annica Sjöö's Paleo 30 dagar, som har många smarriga och enkla recept.
 
 
Och sen blev det soffläge, har träningsvärk på ingång efter gårdagens combat och morgonens pump men det är bara skönt =)
 
Kram
//Jessica