Ändrade planer...

När vi kom till Garmisch Partenkirchen så valde vi en jättefin camping en knapp mil utanför själva staden. 
Kanonbra service och trevliga människor även om deras engelska var lite knackig och min skoltyska är nästan obefintlig (förlåt Lillemor)...
Vi pratade bl a med innehavaren av campingshopen om fotboll. Han var ganska kaxig men det var ju dagen innan Tyskland åkte ur VM och Sverige slog Mexico =)
 
Garmisch Partenkirchen med omnejd är väldigt vackert, det finns jättefina vandrings- och cykelleder. Nu har vi ju inga cyklar med oss eftersom vi inte hunnit att sätta på något cykelställ än (vi är dessutom lite oense om det, jag tycker att det är givet att vi ska ha ett medan Martin tycker att det är onödigt).
Men vi gick en bit iaf (utan att ta bilder förrän vi kom fram till campingen igen...)
 
(Tog ingen bild framifrån, den här är från Fichtelsee)
 
Vi kommer definitivt åka hit igen och utforska vandringslederna lite mer. Bl a så fanns det en 'barfota-vandring' på drygt en mil som jag tyckte lät häftig =)
 
Härifrån hade vi tänkt att åka till Zell am See. Där var vi förra året och vi vill väldigt gärna dit igen. Den tänkta turen var att ta den knappa 2 timmars resan dit och efter 2-3 dagar där fortsätta till Kroatien rakt ner via Slovenien. Stanna ca en vecka och så vidare till Garda-sjön och därifrån börja vända hemåt via Moseldalen.
 
Men så såg vi att det bara skulle vara 15° och regn i Zell am See så vi vände lite på planerna.
Så det blev ca 4 timmars bilfärd till Garda-sjön istället. Vi åkte genom Brennerpasset och det är ju en väldigt fin väg. Det kanske inte är det första man tänker på när man bilar genom Europa men det är ju en hel del vägtullar. Bästa är de som har vignette som t ex Österrike, men i Italien där man tar biljett när man åker på motorvägen och betalar när man åker av kan skapa lååånga köer.
 
Vid Garda-sjön firade Martin och jag  vår 15 åriga bröllopsdag =)
 
Men mer om det i nästa inlägg! Jag ligger lite efter på bloggen, ni som följer mig på övriga sociala medier har en mer 'live'-version av vår resa. Så följ oss gärna där också @vidmittbord, @sirithevan eller #abergsroadtrip18
 
Kram
//Jessica