Allmänt, Recept Hasselnötsbollar

Hasselnötsbollar!

Ibland suger det ganska rejält i godistarmen och då är det superenkelt att slänga ihop lite hasselnötsbollar =)
Jag väljer att torrosta hasselnötterna först för att få fram en lite rundare smak.
Jag rostar dem tillsammans med lite havssalt i en het panna, det bara några minuter extra men det är väl värt att göra det.
 
Recepten innehåller bara två (tre) ingredienser och det blir ca 18-20 st 'bitesize'.
 
10 urkärnade färska dadlar
2,5 dl hasselnötter (ev torrostade med lite havsalt)
 
Mixa allt i en matberedare eller i stavmixerns hacktillbehör tills det blir en jämn smet.
Ju längre du mixar desto slätare blir bollarna, vill du ha lite mer crunch så mixar du inte lika länge. 
Det är bara att testa sig fram vilket som man gillar mest.
Vill man att de ska se lite finare ut så kan man säkert rulla dem i hackade hasselnötter också.
 
Ikväll var jag på yoga efter jobbet, supernajs.
Mitt mål är att variera min träning och att få in minst ett yogapass på tre kondition/styrke.
25% alltså, haha!
Hittills har det funkat men det har ju inte gått så långt på året än...
 
Kram
//J